vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Lagunas de Neila-noordoost

CyclingUp: Lagunas de Neila-noordoost

Regio: Spanje
Zwaarte: 802 kip
Hoogtemeters: 1007
Steilste kilometer: 12.6%

Steilste 250 m: 14%
Voet: 931 m    Top: 1869 m
Gemiddelde helling: 4.9%
Lengte: 19.2 km

Vanuit: Villavelayo
Staat van de weg (2022): matig
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Lagunas de Neila-noordoost

Profiel Lagunas de Neila-noordoost

Het landschap, waarin men vanuit Villavelayo naar de Lagunas de Neila fietst, is prachtig en erg verlaten. Wij kwamen bijna geen auto's tegen. De eerste 11,5 kilometer, van Villavelayo tot Neila, lopen door het dal van de Río Neila. De weg kronkelt leuk en er zijn imponerende rotsformaties. De helling van de weg variëert sterk maar geen van de 500 meter segmenten is steiler dan 5%. Na Neila verlaat de weg het dal en gaat door een fraai landschap met extensieve veehouderij op de Puerto el Collado af. De weg wordt geleidelijk steiler, eerst 5% maar het laatste stukje voor de col 10%. De laatste 4,2 kilometer, die bij de Puerto de Collado beginnen, zijn voor ware klimmers de interessantste. De helling bedraagt gemiddeld 11,1%. Ik vond dit slotstuk landschappelijk wel minder dan de aanloop daarheen. Boven zijn diverse wegen en paden naar de meertjes, die dus de verzamelnaam Lagunas de Neila dragen.


Profiel Lagunas de Neila-noordoost Lagunas de Neila-noordoost

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!