vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

El Yelmo-west

CyclingUp: El Yelmo-west

Regio: Spanje
Zwaarte: 861 kip
Hoogtemeters: 1062
Steilste kilometer: 11.5%

Steilste 250 m: 14%
Voet: 760 m    Top: 1802 m
Gemiddelde helling: 6.8%
Lengte: 15.3 km

Vanuit: Cortijos Nuevos
Staat van de weg (2022): matig
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
El Yelmo-west

Profiel El Yelmo-west

De beklimming vanuit Cortijos Nuevos naar El Yelmo is vermoedelijk de zwaarste in het complex van de Sierras de Alcaraz, de Cazorla en de Segura. Hij vindt zijn bekroning in de laatste 2,3 kilometer, de zwaarste van de hele rit met een gemiddelde helling van 10.4%. Hier krijgt men ook veel uitzicht, omdat het bos wijkt en omdat de Yelmo ver boven de andere bergen in de omgeving uitsteekt. De laatste kilometer voor de top is de leukste dankzij enkele zeer steile passages (onder andere een 250 meter strook van 14%) en nog meer uitzicht dat vooral tijdens de afdaling tot zijn recht komt. De klim begint in Cortijos Nuevos. De eerste 2,5 kilometer zijn gemakkelijk (maximaal 4%) maar met het passeren van El Ojuelo wordt de rit lastiger. Er volgen 10 kilometer tot men aan het al beschreven slotstuk begint. Daarvan is de eerste helft steiler (gemiddeld 8.3%) dan de tweede helft (gemiddeld 6.3%). Ruim een kilometer na El Ojuelo verdwijnt de weg in het bos zodat er weinig uitzicht is voordat het steilere slotstuk wordt bereikt. Na El Robledo (na 3.5 kilometer fietsen) wordt de weg smal en heeft een matig wegdek, dat nog minder wordt na de afslag 4 kilometer voor het einde. Er rijdt vrijwel geen verkeer.


Profiel El Yelmo-west El Yelmo-west

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!