vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Cerro de Miranda-oost

CyclingUp: Cerro de Miranda-oost

Regio: Spanje
Zwaarte: 382 kip
Hoogtemeters: 600
Steilste kilometer: 7.9%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 464 m    Top: 1005 m
Gemiddelde helling: 4.4%
Lengte: 12.3 km

Vanuit: Rágol
Staat van de weg (2019): zeer goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (1/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Cerro de Miranda-oost

Profiel Cerro de Miranda-oost

Vanaf de afslag richting Ohanes begint de A348 in oostelijke richting aan een behoorlijke klim. Op zichzelf is deze klim geen spectakelstuk maar als deel van een ronde dient deze stijging toch te worden opgemerkt. De pashoogte, die zo'n drieeneenhalve kilometer na het passeren van Almocíta bereikt wordt, wordt niet eens gemarkeerd door een bordje of iets dergelijks. Ook door de grootte van de overigens sterk wisselende hellingshoek (-3 tot 8% voor de 500-meter intervallen) valt deze rit niet op. Hoewel de weg door het Parque Natural de Sierra Nevada loopt, is er niet veel natuurschoon te zien. Dit wordt nog benadrukt door de bepaald niet pittoreske, brede weg, waarop hard gereden wordt.


Profiel Cerro de Miranda-oost Cerro de Miranda-oost

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!