vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Alto de la Sierra de Albuñuelas-noord

CyclingUp: Alto de la Sierra de Albuñuelas-noord

Regio: Spanje
Zwaarte: 280 kip
Hoogtemeters: 572
Steilste kilometer: 6.8%

Steilste 250 m: 9%
Voet: 836 m    Top: 1360 m
Gemiddelde helling: 3.5%
Lengte: 15.0 km

Vanuit: Puerto del Suspiro del Moro
Staat van de weg (2019): zeer goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Alto de la Sierra de Albuñuelas-noord

Profiel Alto de la Sierra de Albuñuelas-noord

Dit is een vrij lange (15 kilometer), bepaald niet steile (steilste kilometer 6,8%) klim. Hij begint bij een afslag van de A44 nabij de Puerto del Sospiro del Moro (Pas van de zucht van de Moor). Hier wierp in 1492 de laatste Moorse heerser op het Iberisch schiereiland een laatste blik op Granada dat hij zojuist had verloren in de strijd tegen de Spaanse christenen. Het eerste deel van de rit tot Venta del Fraile verloopt door een onbebost landschap. Opvallend is dat het meeste land rond de weg gebruikt wordt als boomgaard of voor de akkerbouw, ook al zijn dorpjes ver weg. In oostelijke richting worden de, althans begin mei, met sneeuw bedekte toppen van de Sierra Nevada zichtbaar. Na Venta del Fraile wordt het landschap mooier. De nu wat smallere weg wordt veelal omgeven door bossen en weilanden. Vanaf de pasovergang is er in zuid-westelijke richting een wijds uitzicht op de Sierra Almijara.


Profiel Alto de la Sierra de Albuñuelas-noord Alto de la Sierra de Albuñuelas-noord

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!