vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Alto de Mecina Bombarón-oost

CyclingUp: Alto de Mecina Bombarón-oost

Regio: Spanje
Zwaarte: 296 kip
Hoogtemeters: 577
Steilste kilometer: 6.6%

Steilste 250 m: 9%
Voet: 810 m    Top: 1257 m
Gemiddelde helling: 3.1%
Lengte: 14.6 km

Vanuit: Mecina Alfahar
Staat van de weg (2019): zeer goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Alto de Mecina Bombarón-oost

Profiel Alto de Mecina Bombarón-oost

Langs de zuidrand van de Sierra Nevada, van Laroles naar Órgiva, loopt een weg (A4130 en A4132), die je als fietser niet mag overslaan. Het is een veelal rustige weg, die meestal ver boven het laagste deel van een van oost naar west lopend dal in dezelfde richting is aangelegd. Indrukwekkend zijn de wijdse uitzichten over het dal heen in zuidelijke richting, op de Sierra de la Contraviesa en de Sierra de Gádor. Rond de weg liggen veel witte dorpjes met kleinschalig toerisme. In en rond de dorpjes is de vegetatie vaak behoorlijk uitbundig en daarbuiten wisselen droog en groen elkaar in rap tempo af. De streek heet de Alpujarras en was het laatste toevluchtsoord van de Moren na de val van het Koninkrijk Granada in 1492. Vanaf Mecina Alfahar tot een pasje net westelijk van Mecina Bombarón loopt de weg vrijwel continu omhoog. In totaal gaat het om 577 hoogtemeters. De steilste kilometer ligt meteen in het begin en heeft een helling van slechts 6,6%.


Profiel Alto de Mecina Bombarón-oost Alto de Mecina Bombarón-oost

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!