vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Val de la Mare

CyclingUp: Val de la Mare

Regio: Italiaanse Alpen
Zwaarte: 688 kip
Hoogtemeters: 855
Steilste kilometer: 10.4%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 962 m    Top: 1812 m
Gemiddelde helling: 6.0%
Lengte: 14.1 km

Vanuit: Cusiano
Staat van de weg (2023): redelijk
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Val de la Mare

Profiel Val de la Mare

Verzoek:
Dankzij een degelijk hek dwars over de weg (zie de foto's) hebben wij deze klim helaas niet kunnen voltooien. Hierdoor ontbreekt op deze pagina het laatste stuk van de rit tussen de Malga Prabon en de Malga Mare. Ik zou het erg waarderen als je me een gpx track en foto's van het ontbrekende stuk stuurt. Belangrijk: de hoogte moet met een hoogtemeter (barometer) gemeten zijn! Ik zal je bijdrage vermelden in deze tekst.


Deze klim loopt door een dal met een curieuze naam, de Val de la Mare, want wat heeft een dal in het hooggebergte met de zee te maken? Stroomt het water vanuit deze vallei soms naar de zee? De bergen die het dal aan zijn westelijke zijde begrenzen, de Monte Cevedale (3769 m) en de Monte Vioz (3645 m), zijn superhoog maar wij hebben ze helaas niet gezien omdat wolken dat verhinderden. De klim bestaat uit twee delen. De eerste 8,5 kilometer zijn gemakkelijk (1-7% voor de 500 meter segmenten). Zij lopen eerst over de brede, drukke weg door de Valle di Peio en na Cogolo over een smallere, rustige weg, die de fietser nog 2,5 kilometer de Val de la Mare invoert. De tweede helft is de steilere voortzetting van de laatstgenoemde weg. Tot het einde resteren nog een kleine 6 kilometer, waarvan de eerste 5 bijna allemaal 10% hellen. Er is dus nauwelijks variatie in de steilte. Dat geldt ook voor het groene landschap. Toen wij hier fietsen, eindigde de rit bij een groot hek, zie hierboven.


Profiel Val de la Mare Val de la Mare

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!