vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

la Savonne

CyclingUp: la Savonne

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 661 kip
Hoogtemeters: 660
Steilste kilometer: 13.1%

Steilste 250 m: 16%
Voet: 1070 m    Top: 1730 m
Gemiddelde helling: 9.3%
Lengte: 7.1 km

Vanuit: Ste.-Foy-Tarentaise
Staat van de weg (2018): matig
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
la Savonne

Profiel la Savonne

La Savonne is niet meer dan een verzameling van een paar stenen hutten, waar het asfalt ophoudt. Voor de rit ernaartoe geldt dat je hier even weg bent van het grote toerisme, dat zo kenmerkend is voor de Haut Tarentaise, het gebied rond Bourg-St.Maurice met al z'n wintersportoorden. Deze dalen en dorpjes zijn nog nauwelijks door het toerisme ontdekt. Er is dan ook weinig verkeer. De rit is een lekkernij voor de ware klimmer omdat de weg smal en steil, soms heel steil, is. In de passage met haarspeldbochten net na La Crot, beginnend na zo'n vijf kilometer fietsen, ligt de momenteel (2019) de op één na steilste kilometer in de Franse Alpen op deze site (13,1%). Datzelfde geldt voor de gemiddelde helling (9,3%). De eerste anderhalve kilometer van de rit verbinden Ste-Foy-Tarentaise met la Masure. Sla in dat laatste dorpje rechtsaf richting la Sassière. Nu steeds het asfalt volgen tot bij de finish. Behalve de weg in die steile kilometer na La Crot is ook het rechte stuk weg in La Crot zelf bijzonder steil met een strook van 250 meter lang van 14%. Landschappelijk is de laatste kilometer het fraaist omdat de omliggende bergen hier goed zichtbaar worden. In dit laatste stuk is de helling wat gematigder (7-8%).


Profiel la Savonne la Savonne

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!