vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Valmeinier

CyclingUp: Valmeinier

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 824 kip
Hoogtemeters: 1153
Steilste kilometer: 8.8%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 715 m    Top: 1855 m
Gemiddelde helling: 6.7%
Lengte: 16.9 km

Vanuit: St-Michel-de-Maurienne
Staat van de weg (2018): goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Valmeinier

Profiel Valmeinier

Deze beklimming ligt wat vergeten naast de Col du Télégraphe. Vergeten door de fietsers - ik zag er niet één - maar ook, zij het in mindere mate, door automobilisten. De rit begint bij de brug over de Arc in St-Michel-de-Maurienne. De eerste negen kilometer volgen we de weg naar de Télégraphe. Hier ligt, halverwege, de steilste kilometer van de hele klim (8,8%). Dan gaat het linksaf richting Valmeinier. Als we twee kilometer verderop de eerste bebouwing van dit skioord bereiken, verlaten we voor het eerst echt het bos zodat de omliggende bergen goed zichtbaar worden. Na een gemakkelijk stuk met onder andere een een korte afdaling (11 hoogtemeters) en het oversteken van een beek, volgen we de bordjes Valmeinier 1800, ons doel. Nu wordt het weer wat steiler (rond de 7%). Houd bij het binnenrijden van Valmeinier 1800 rechts aan en klim, steeds de buitenkant van de bebouwing aanhoudend, naar het hoogste punt van het oord. In totaal zitten er 1153 hoogtemeters in deze beklimming.


Profiel Valmeinier Valmeinier

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!