vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Vallon de Champagny le Haut

CyclingUp: Vallon de Champagny le Haut

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 755 kip
Hoogtemeters: 1169
Steilste kilometer: 9.3%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 480 m    Top: 1557 m
Gemiddelde helling: 4.2%
Lengte: 25.4 km

Vanuit: Moûtiers
Staat van de weg (2022): redelijk
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Vallon de Champagny le Haut

Profiel Vallon de Champagny le Haut

Op deze site begint de klim naar de Vallon de Champagny le Haut in Moûtiers. Ik had er ook voor kunnen kiezen in Bozel te beginnen omdat de weg in de eerste 12,5 kilometer tussen Moûtiers en Bozel erg druk is met hardrijdend verkeer en er relatief weinig hoogte gewonnen wordt (367 meter). Vanaf Bozel wordt de weg aanzienlijk rustiger en het klimwerk serieuzer. Champagny-en-Vanoise ligt 5 kilometer verderop en wordt vanuit Bozel bereikt over een ietwat saaie weg met een helling van meestal 7-8%. Na Champagny wordt het echt leuk. Het dal versmalt tot een kloof zodat de smaller geworden weg een steile rotswand van prachtig gesteente moet passeren. Hier bevindt zich de steilste kilometer van de klim (9,3%). Na deze passage wordt het dal veel breder. De resterende ruim 5 kilometer hellen 1-6% zodat men op zijn gemak van de hoogalpiene omgeving kan genieten.


Profiel Vallon de Champagny le Haut Vallon de Champagny le Haut

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!