vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Vallée du Cristillan

CyclingUp: Vallée du Cristillan

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 719 kip
Hoogtemeters: 956
Steilste kilometer: 10.5%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 1057 m    Top: 2009 m
Gemiddelde helling: 6.4%
Lengte: 14.8 km

Vanuit: Maison du Roi
Staat van de weg (2020): matig
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Vallée du Cristillan

Profiel Vallée du Cristillan

De klim door de Vallée du Cristillan is prachtig, vooral het laatste gedeelte dat bij de splitsing met de klim door de Vallée de Mélezet begint. Bergen, een beek en rust zetten de toon. Die splitsing bereikt men na acht kilometer fietsen, nabij Ceillac. Laveer na de splitsing tussen Ceillac, dat rechts van de weg ligt, en l'Ochette, dat links van de weg ligt, door. Er volgt, door een nauw dal, een steil stuk met onder andere een 250-meter-strook van 13%. Daarna is de weg, die vaak beroerd van kwaliteit is, minder steil en dat blijft zo tijdens de resterende vijf kilometer (4-7%). De finish bevindt zich waar het asfalt ophoudt op een hoogte van 2009 meter. Het tot hier beschreven deel van de beklimming wordt voorafgegaan door een rit over de D60 vanuit het dal van de Guil tot bij de hierboven genoemde splitsing. Daarvan zijn de eerste zes kilometer vrij steil (meestal 8-9%).


Profiel Vallée du Cristillan Vallée du Cristillan

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!