vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Station de Réallon-zuid

CyclingUp: Station de Réallon-zuid

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 544 kip
Hoogtemeters: 762
Steilste kilometer: 8.3%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 788 m    Top: 1550 m
Gemiddelde helling: 6.6%
Lengte: 11.5 km

Vanuit: Pont de Savines
Staat van de weg (2020): redelijk
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Station de Réallon-zuid

Profiel Station de Réallon-zuid

Het Station de Réallon is een wintersportoord maar in vergelijking met vele andere wintersportplaatsen is dit een kleinschalig gebeuren. Het zag er prettig uit. De klim naar het Station begint bij de rotonde nabij de noordzijde van de fraaie brug over het Lac de Serre-Ponçon. De eerste 7 kilometer van de rit verlopen over de D41. In grote slingers gaat het bergop terwijl de helling van de weg sterk variëert (4-9% voor de 500-meter-segmenten). In voorwaartse richting wordt het uitzicht beheerst door de machtige Pointe de Serre (2909 m). Bij een rotonde verlaten we de D41, waarna de aard van de weg verandert. Hij is breder en saaier, vond ik, dan de D41 en de helling (meestal 7-8%) variëert minder. Houd bij het Station zelf links. De meet bevindt zich aan de voet van de stoeltjeslift.


Profiel Station de Réallon-zuid Station de Réallon-zuid

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!