vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Signal de Bisanne-zuid

CyclingUp: Signal de Bisanne-zuid

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1107 kip
Hoogtemeters: 1236
Steilste kilometer: 11.3%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 705 m    Top: 1941 m
Gemiddelde helling: 8.6%
Lengte: 14.4 km

Vanuit: Villard-sur-Doron
Staat van de weg (2016): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Signal de Bisanne-zuid

Profiel Signal de Bisanne-zuid

De klim naar de Signal de Bisanne is een behoorlijke klus. Dat komt door de combinatie van een behoorlijk aantal hoogtemeters (1236) en de helling van de weg, die langzaam maar zeker in de richting van de finish toeneemt. De rit begint in Villard-sur-Doron, bij de afslag van de weg van Beaufort naar Albertville (D925). Van hieruit slingert de verkeersarme weg zich door middel van 13 haarspeldbochten tegen de helling op naar de top van de Mont Bisanne. De eerste zes kilometer zijn nog niet zo steil (meestal 6-8%) maar na een haarspeldbocht naar links neemt de helling toe (8-10%). Vier kilometer verderop en na in totaal 800 hoogtemeters klimmen scheert de weg langs het wintersportoord Bisanne 1500. Hier doet de helling er nog een schepje bovenop. De komende ruim twee kilometer helt de weg constant 10%. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt het nog steiler na een driesprong van de weg. Hier gaat een smal weggetje linksaf naar de top. De resterende profielintervallen van vijfhonderd meter hebben hellingspercentages van 11, 10, 11 en 10% maar de werkelijkheid is nog lastiger omdat er op fijnere schaal nog steilere passages zijn. De steilste strook van 250 meter helt 13%. Bijna boven splitst de weg opnieuw. Rijd hier rechtsaf om het hoogste punt te bereiken.


Profiel Signal de Bisanne-zuid Signal de Bisanne-zuid

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!