vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Pralognan-Les Prioux

CyclingUp: Pralognan-Les Prioux

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 559 kip
Hoogtemeters: 877
Steilste kilometer: 8.8%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 880 m    Top: 1755 m
Gemiddelde helling: 5.2%
Lengte: 16.9 km

Vanuit: le Villard de Planay
Staat van de weg (2012): redelijk
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Pralognan-Les Prioux

Profiel Pralognan-Les Prioux

Deze klim loopt door een dal in de Vanoise. Hij begint vanuit het dorp Le Villard de Planay met enkele haarspeldbochten en een matig steile helling (ongeveer 7%). De rest van de klim bestaat uit drie steilere delen (tot 9%) met gemakkelijkere passages daartussen. Het einde is op een parkeerplaats in de buurt van Les Prioux, een populair uitgangspunt voor wandelaars, zoals in de zomer uit het verbazingwekkend grote aantal geparkeerde auto's blijkt. Hoewel de weg tussen Villard de Planay en Pralognan door mijn wegenkaart als een "route principale" wordt aangeduid, is de hoeveelheid verkeer zeer dragelijk. Na Pralognan is het zeker rustig op de weg. Het mooiste uitzicht heeft men op de afdaling van Les Prioux naar Pralognan als meerdere pieken waaronder de Pointe de la Grande Casse de horizon bepalen.


Profiel Pralognan-Les Prioux Pralognan-Les Prioux

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!