vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Mont Colombis

CyclingUp: Mont Colombis

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 986 kip
Hoogtemeters: 1031
Steilste kilometer: 12.8%

Steilste 250 m: 15%
Voet: 683 m    Top: 1714 m
Gemiddelde helling: 8.7%
Lengte: 11.9 km

Vanuit: Remollon
Staat van de weg (2013): redelijk
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Mont Colombis

Profiel Mont Colombis

Dit is een behoorlijke uitdaging! De gemiddelde helling is aanzienlijk (8,7%) maar twee delen, namelijk dat van 2,5 tot 4 kilometer en een stuk van 3,5 kilometer tegen het einde zijn gemiddeld steiler dan 10%. Dat wordt nog versterkt door variaties op een schaal van minder dan 500 meter. De beklimming begin op de driesprong van de D53 en de D900b, net ten oosten van Remollon. De eerste beide kilometers doorkruizen akkers en weilanden. Daarna komt de eerste steile passage als men door het dorp Théus fietst. Hier ligt een strook van 250 meter met een helling van 14%. Na deze passage is er een deel van 3,5 kilometers (meestal 6-8%), dat voor wat herstel gebruikt kan worden. Dat is nodig want wat daarna volgt is echt heftig. Het zwaarste deel begint bij de parkeerplaats, vanwaar de Demoiselles Coiffées bekeken kunnen worden, en eindigt een paar honderd meter voor de top. De steilste kilometer helt 12,8% met een uitschieter (250 meter) van 15%. De omgeving bestaat uit bossen en een aantal weilanden. Na de top is er een korte afdaling naar een locatie met een prachtig uitzicht op het Lac de Serre-Ponçon en hoge toppen daarachter. De weg is smal maar in een redelijk goede staat. Ik heb geen andere wielrenners gezien. Zie ook het verhaal van Frank over deze klim.


Profiel Mont Colombis Mont Colombis

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!