vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Les Arcs

CyclingUp: Les Arcs

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 842 kip
Hoogtemeters: 1331
Steilste kilometer: 8.2%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 815 m    Top: 2120 m
Gemiddelde helling: 5.5%
Lengte: 23.9 km

Vanuit: Bourg-St Maurice
Staat van de weg (2018): matig
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: >180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Les Arcs

Profiel Les Arcs

Van een rit naar een Frans wintersportoord valt meestal weinig idylle te verwachten. Inderdaad voldeed de rit naar het hoogste deel van Les Arcs (Arc 2000) aan die verwachting. Een brede, drukke, in sportief opzicht weinig uitdagende weg voert naar een vooral uit enorme gebouwen bestaand oord. Wat wel tegenviel was de kwaliteit van het asfalt. Die was abominabel. Datzelfde geldt overigens voor alle andere wegen, die ik in de Haute Tarentaise, het gebied rond Bourg-St.Maurice, gefietst heb. Je zou toch denken dat ze hier voldoende skidollars verdienen om de wegen goed te onderhouden. Aan de pluszijde van de rit staan de uitzichten op het indrukwekkende Mont Blancmassief. De tocht begint net nadat de weg vanuit Bourg-St.Maurice de Isère gepasseerd is, bij een rotonde. De weg herbergt tot op een hoogte van ruim 1800 meter, dat zijn dus de eerste 1000 hoogtemeters, slechts vijf haarspeldbochten en is meestal matig steil (6-7%). Dan volgt een drie kilometer lange passage, waarin het licht op en neer gaat (-2 tot 4%). De laatste vier kilometer zijn de spannendste. Men passeert Arc 1950 dat er met zijn grotendeels houten flats in een groene omgeving nog relatief aardig uitziet. Daarna volgen nog een steile strook van 250 meter lang van 12% en drie haarspeldbochten. De finish is een driesprong met het gebouw van de Club Med aan de linkerhand, op 2120 meter hoogte.


Profiel Les Arcs Les Arcs

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!