vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

La Bérarde

CyclingUp: La Bérarde

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 727 kip
Hoogtemeters: 1054
Steilste kilometer: 12.0%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 743 m    Top: 1711 m
Gemiddelde helling: 3.5%
Lengte: 27.4 km

Vanuit: Le Bourg-s'Oisans
Staat van de weg (2015): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (5/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    VIDEO     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
La Bérarde

Profiel La Bérarde

Dit is een schitterende rit, die eindigt in het hart van de Écrins. De weg loopt steeds door het dal van le Vénéon, die goed gevuld is met water, dat bij droog weer een prachtige groen-witte kleur heeft, typisch voor smeltwater. Rondom liggen ruige bergen met besneeuwde toppen. Deze lange (ruim 27 kilometer) klim wordt gekenmerkt door een afwisseling van bijna horizontale en (drie) steile passages. Het begint gemakkelijk maar na tweeeneenhalve kilometer wacht het eerste steilere gedeelte (maximaal 8%). Er volgt voor en bij Venosc een stuk met stijgende delen en twee afdalingen (totaal 43 meter hoogteverlies). Dan volgt aan de andere kant van de rivier een gemene stijging (250 hoogtemeters; een kilometer van 12%), eerste door het bos, daarna in een meer open landschap met enorme rotsblokken, tot bij een dam. Hier steekt men de prachtige, verwilderde rivier over en is er tijd voor herstel op een nagenoeg horizontaal stuk. Dit gaat abrupt over in de laatste steile passage (weer 250 hoogtemeters; maximaal 11%), eindigend in het dorpje, jawel, la Ville. De resterende elf kilometer over een smal weggetje zijn niet lastig, zeker niet als men bij Champhorent linksaf geslagen is, en bovendien bijzonder fraai.


Profiel La Bérarde La Bérarde

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!