vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Entre les Aigues

CyclingUp: Entre les Aigues

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 444 kip
Hoogtemeters: 675
Steilste kilometer: 10.9%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 979 m    Top: 1615 m
Gemiddelde helling: 3.6%
Lengte: 17.5 km

Vanuit: Argentière-la-Bessée
Staat van de weg (2013): slecht
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Entre les Aigues

Profiel Entre les Aigues

Deze kleine klim is niet in alle opzichten een aanrader. De staat van het wegdek in het interessante gedeelte, dat is het stuk voorbij Vallouise, is ronduit beroerd, onder andere door kleine hobbels, grind op de weg en groeven dwars op de rijrichting. Bovendien kunnen een auto en een fiets elkaar amper passeren op de smalle weg. Dit is waarschijnlijk vervelend op zonnige zomerdagen als veel toeristen in hun auto's naar de parkeerplaats aan het einde van de klim rijden. Aan de pluskant is de omgeving, namelijk een smalle vallei met een mooie, wilde en steile rivier, omgeven door hoge bergtoppen waaronder Les Bans (3669 m). De drukke weg van l'Argentière-la-Bessée naar Vallouise vormt het onvermijdelijke begin van de rit. Pas even op in Vallouise! Hier moet men voor de kerk naar rechts draaien. De eerste 4 kilometer hierna zijn nog steeds gemakkelijk (mooit steiler dan 7%) maar daarna is het menens met een helling van 10-11% gedurende 1.5 kilometer. De laatste 2,5 kilometer zijn minder steil (5-8%) maar bevatten nog wel een zeer steile (13%) strook van 250 meter.


Profiel Entre les Aigues Entre les Aigues

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!