vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Cormet de Roselend-west

CyclingUp: Cormet de Roselend-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 892 kip
Hoogtemeters: 1255
Steilste kilometer: 8.5%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 740 m    Top: 1968 m
Gemiddelde helling: 6.1%
Lengte: 20.2 km

Vanuit: Beaufort
Staat van de weg (2016): goed
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    VIDEO    
E ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Cormet de Roselend-west

Profiel Cormet de Roselend-west

De Cormet de Roselend, welk een prachtige naam, maakt deel uit van de Route des Grandes Alpes. Toch is er gelukkig niet echt veel verkeer. De eerste 850 meter omhoog van Beaufort tot de Col de Méraillet zijn wat saai. De weg voert steeds door het bos zodat er weinig uitzicht is en de helling varieert amper (meestal 8%). De resterende acht kilometer tot de col zijn schitterend. Eerst gaat het 2,5 kilometer lang min of meer horizontaal langs het groen-blauwe Lac de Roselend, een stuwmeer met, althans toen ik er was, begroeide oevers omdat het meer netjes gevuld is. Daarna volgen nog een kleine 400 hoogtemeters door een prachtig berglandschap, eerst omhoog aan de noord-oostzijde van het meer, dan door een nauwe opening tussen twee steile bergwanden en ten slotte langs groene alpenweiden en een fraaie beek. Al met al is de weg nergens erg steil met een steilste kilometer van 8,5%.


Profiel Cormet de Roselend-west Cormet de Roselend-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!