vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Cormet de Roselend-oost

CyclingUp: Cormet de Roselend-oost

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 810 kip
Hoogtemeters: 1163
Steilste kilometer: 8.7%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 813 m    Top: 1968 m
Gemiddelde helling: 6.0%
Lengte: 19.2 km

Vanuit: Bourg-St Maurice
Staat van de weg (2018): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
W ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Cormet de Roselend-oost

Profiel Cormet de Roselend-oost

Deze klim naar de Cormet de Roselend wedijvert met die van de andere kant (vanuit Beaufort) om het meeste natuurschoon. Het fraaist vond ik het uitzicht op de Aiguille des Glaciers (3816 m), die vrij plotseling opduikt aan het einde van een dal dat rechts van de weg ligt na ongeveer 13 van de in totaal ruim 19 kilometer fietsen. Leuk is ook de passage van tien elkaar snel opvolgende haarspeldbochten na 7-9 kilometer fietsen. De rit begint bij de rotonde net ten noorden van het station van Bourg-St Maurice. De eerste twee kilometer zijn matig steil (5-8%). Daarna volgt de weg een aan beide zijden steil, vrijwel recht naar het noorden lopend dal. Hier is het nog gemakkelijk trappen (1-5%). Dan volgt het zwaarste deel van de rit, 5,5 kilometer met een helling van rond de 8%, met daarin onder andere de al genoemde passage van de haarspeldbochten. Iets verderop opent het dal zich en krijg je meer van de bergtoppen te zien. Ik vond de laatste 3-4 kilometer naar de pas best lastig. In het kale landschap is moeilijk te zien hoe steil de weg is. Bovendien stond de wind, een vervelende want onzichtbare tegenstander, flink tegen. Op de pas stonden kraampjes waar kaas, koffie, frisdrank en mineralen te koop waren.


Profiel Cormet de Roselend-oost Cormet de Roselend-oost

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!