vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col du Pré-west

CyclingUp: Col du Pré-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 877 kip
Hoogtemeters: 1013
Steilste kilometer: 10.2%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 740 m    Top: 1748 m
Gemiddelde helling: 7.8%
Lengte: 12.9 km

Vanuit: Beaufort
Staat van de weg (2016): redelijk
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    VIDEO     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col du Pré-west

Profiel Col du Pré-west

De Col du Pré is een schitterende pas voor fietsers. De laatste acht kilometer vanaf Arêches tot de finish rijdt er weinig verkeer op het smalle weggetje. Voor de echte klimmer is de helling hier heerlijk met percentages bijna steeds rond de 10%. Het totale aantal hoogtemeters (1013) komt net boven de 1000 uit. De rit begint in Beaufort. In dit dorp en zijn onmiddelijke omgeving beginnen behalve de Col du Pré nog vier andere aantrekkelijke en substantiële beklimmingen. Daarom is Beaufort een zeer gechikt uitgangspunt voor klimmers. De eerste vijf kilometer van de klim naar de Col du Pré tot Arêches zijn niet zo interessant (maximaal 8%). De laatste kilometer hiervan is vrijwel horizontaal en kan men gebruiken om zich nog even mentaal voor te bereiden op het echte werk, dat hierboven al beschreven is. De pas bevindt zich op 1703 meter hoogte. De weg loopt daarna echter nog verder omhoog zodat de finish van deze klim 700 meter verderop en 45 meter hoger ligt.


Profiel Col du Pré-west Col du Pré-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!