vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col du Mont Noir-zuidwest

CyclingUp: Col du Mont Noir-zuidwest

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 864 kip
Hoogtemeters: 1196
Steilste kilometer: 9.0%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 230 m    Top: 1421 m
Gemiddelde helling: 6.5%
Lengte: 18.4 km

Vanuit: Pont-en-Royans
Staat van de weg (2020): matig
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
NW ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col du Mont Noir-zuidwest

Profiel Col du Mont Noir-zuidwest

De klim naar de Col du Mont Noir vanuit het zuidwesten is van het begin tot het einde landschappelijk prachtig. De start ligt, als men vanuit Pont-en-Royans de weg naar de Gorges de la Baume (D531) neemt, bij de eerste afslag naar Presles. In de eerste 7,5 kilometer variëert de helling van de 500-meter-segmenten tussen de 7 en de 9%. Hier wordt de fietser getrakteerd op fraaie uitzichten op groene bergen, die bovenin versierd worden door kleurrijke, vertikale kalkwanden. Aan het eind van dit eerste stuk passeert men deze rotspartijen. Dit is het mooiste deel van de rit. Onmiddelijk daarna loopt de smalle weg bijna horizontaal (1-3%) door de groene velden bij het dorpje Presles. Sla hier rechtsaf richting Le Charmeil, dat men 2,5 kilometer verderop bereikt. Vanaf daar tot bij de pas fietst men steeds door het bos, terwijl het weggetje nog smaller wordt en het wegdek beroerd is. Houd bij een splitsing links (rechts gaat het naar de Col de Pra l'Étang), waarna de steilste kilometer (9%) van de beklimming volgt. Enige kilometers verderop komt men bij een bredere weg. Sla hier rechtsaf om 900 meter verder de onopvallende Col du Mont Noir te bereiken.


Profiel Col du Mont Noir-zuidwest Col du Mont Noir-zuidwest

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!