vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col du Mont Noir-noordwest

CyclingUp: Col du Mont Noir-noordwest

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 877 kip
Hoogtemeters: 1150
Steilste kilometer: 8.8%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 275 m    Top: 1421 m
Gemiddelde helling: 7.1%
Lengte: 16.2 km

Vanuit: Cognin-les-Gorges
Staat van de weg (2018): goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
SW ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col du Mont Noir-noordwest

Profiel Col du Mont Noir-noordwest

Dit is weer eens zo'n heerlijke klim, waar ik toch amper andere racefietsers gezien heb. Heerlijk, want de weg is smal, er is nauwelijks verkeer en de helling is prettig (7-9% gedurende 12 van de in totaal 16 kilometer). De eerste drieeneenhalve kilometer na de start in Cognin-les-Gorges zijn nog niet zo bijzonder maar dan slingert de weg plotseling de Gorges du Nan (een kloof) in. Dat levert schitterende plaatjes op. Goed kijken want dit duurt maar een kilometer of twee. Toch bieden ook de volgende paar kilometers tot Malleval-en-Vercors nog volop genot dankzij het supergroene landschap met steile rotspartijen op de achtergrond. Volg vanaf Malleval steeds de borden Rencurel. Na een driesprong, zo'n drie kilometer voor de finish, wordt het fietsen wat gemakkelijker, zij het dat de helling flink variëert (van 0 tot 10%). De weg voert nu continu door het bos. In een bocht naar links bereiken we de col, die slechts door een enkel, ver van de weg staand bord, aangegeven wordt. Misschien is het totale gebrek aan spektakel op deze plek de reden dat fietsers hier weinig komen.


Profiel Col du Mont Noir-noordwest Col du Mont Noir-noordwest

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!