vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col du Joly

CyclingUp: Col du Joly

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 920 kip
Hoogtemeters: 1284
Steilste kilometer: 9.4%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 740 m    Top: 1989 m
Gemiddelde helling: 5.8%
Lengte: 21.6 km

Vanuit: Beaufort
Staat van de weg (2016): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    VIDEO     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col du Joly

Profiel Col du Joly

De doodlopende weg naar de Col du Joly is een heerlijke klim voor fietsers. Op de smalle weg is weinig gemotoriseerd verkeer en het wegdek is relatief goed voor zo'n onbelangrijk weggetje. Ik kwam hier dan ook vrij veel andere racefietsers tegen. Het landschap is voor de Alpen niet bijzonder mooi maar dat kan niet gezegd worden van het schitterende uitzicht op het dichtbijliggende Mont Blancmassief dat men plotseling krijgt bij het bereiken van de pas. De rit begint in Beaufort en gaat eerst in de richting van de Cormet de Roselend. Sla na zo'n 500 meter scherp linksaf richting Hauteluce. De volgende twee kilometer zijn vrij steil (8-9%). Daarna komt een lange (9 kilometer), gemakkelijke (helling meestal minder dan 6%) passage door een nog niet door het toerisme ontdekt dal. Hier dient men de bordjes richting Hauteluce en later richting Col du Joly te volgen. Bij de waterkrachtcentrale op 1215 meter hoogte begint de lange slotklim (nog 775 hoogtemeters). Schaduw is hier schaars zodat het zweten wordt op warme, zonnige dagen. De weg leidt eerst met acht haarspeldbochten en later met grote slingers naar de pas. Meestal is de helling tijdens de slotklim 7-9% maar er zijn twee korte afdalingen waarin men in totaal 10 hoogtemeters verliest.


Profiel Col du Joly Col du Joly

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!