vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col du Grand Cucheron-oost

CyclingUp: Col du Grand Cucheron-oost

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 641 kip
Hoogtemeters: 920
Steilste kilometer: 9.4%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 360 m    Top: 1188 m
Gemiddelde helling: 5.1%
Lengte: 16.3 km

Vanuit: Aiguebelle
Staat van de weg (2012): goed
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col du Grand Cucheron-oost

Profiel Col du Grand Cucheron-oost

Deze beklimming begint bij de splitsing van de D73 en de N6 in Aiguebelle. De tocht bestaat uit twee delen. Het eerste deel telt 280 hoogtemeters, heeft een vrijwel constante helling van ongeveer 7% en eindigt in het dorpje St-Georges-d'Hurtières. Dan volgt een 1,5 kilometer lange afdaling, waarbij 90 hoogtemeters verloren gaan. Het tweede deel van de klim begint bij de splitsing van de D73, D74 en de D207. Tijdens de volgende 2 kilometer worden de laatste gehuchten in de vallei gepasseerd. De weg is bepaald niet steil (ongeveer 4%) maar na het oversteken van de rivier bij les Champs buigt de weg naar het noorden en moet men aan de bak. Vanaf hier tot aan de pas is het een vrij zware klim van 560 hoogtemeters met een helling van ongeveer 8%. De eentonigheid wordt slechts onderbroken door zes haarspeldbochten. Hoewel we slechts enkele andere fietsers zagen, misschien door het bewolkte en kille weer, is de Col du Grand Cucheron zeer geschikt voor wielrenners. Er zijn weinig auto's en het wegdek is goed. Tot les Champs is het landschap gevarieerd. Na les Champs zijn vergezichten dankzij het dichte bos schaars.


Profiel Col du Grand Cucheron-oost Col du Grand Cucheron-oost

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!