vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col des Champs-west

CyclingUp: Col des Champs-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 649 kip
Hoogtemeters: 828
Steilste kilometer: 8.9%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 1265 m    Top: 2087 m
Gemiddelde helling: 7.1%
Lengte: 11.5 km

Vanuit: Colmars
Staat van de weg (2013): redelijk
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col des Champs-west

Profiel Col des Champs-west

De rustige weg over de Col des Champs verbindt Colmars in het dal van de Verdon met St-Martin-d'Entraunes in het dal van de Var. Het begin van de westelijke beklimming nabij Colmar, op de driesprong van de D908 en de D2, ligt er wat verscholen bij. Vandaar slingert een smalle weg zich de berg op, met in de eerste 4 kilometer veel haarspeldbochten. De eerste helft van de klim ligt in een relatief dicht bos. Pas daarna worden de hoge toppen in de omgeving zichtbaar. De helling is bijzonder constant, bijna steeds 8%. Het hoogste punt wordt een paar honderd meter eerder bereikt dan de locatie met de borden die de col aangeven. Ik heb nauwelijks andere fietsers op deze pas gezien, al is hij een onderdeel van de lus Col d'Allos - Col des Champs - Col de la Cayolle vanuit Barcelonnette.


Profiel Col des Champs-west Col des Champs-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!