vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col des Annes

CyclingUp: Col des Annes

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 778 kip
Hoogtemeters: 848
Steilste kilometer: 12.3%

Steilste 250 m: 14%
Voet: 887 m    Top: 1723 m
Gemiddelde helling: 6.5%
Lengte: 13.0 km

Vanuit: St-Jean-de-Sixt
Staat van de weg (2019): matig
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (5/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col des Annes

Profiel Col des Annes

Dit is een schitterende klim over een rustig weggetje dat doodloopt bij de Col des Annes. Het is vooral het uitzicht op de prachtige Chaîne des Aravis dat deze beklimming tot één van de mooiste in de Alpen maakt. Wel is het mogelijk dat het genot van het zien van deze indrukwekkende bergketen wat gedempt wordt door vermoeidheid of zelfs uitputting want de rit is bepaald het eitje. De eerste zes kilometer (maximaal 6%) lijkt het daar trouwens wel op maar als de weg dan links omhoog gaat, lopen de hellingspercentages snel op. Drie kilometer lang wordt het uiterste van de fietser gevergd met in het midden een stuk van anderhalve kilometer van 12%. Dan vlakt de weg wat af en komt het doel van de klim in zicht. Het wordt duidelijk dat men voor de laatste paar kilometers nog eens flink in de reserves moet tasten. De laatste anderhalve kilometer hellen gemiddeld 11,7%. Op de col is een terras. Wees voorzichtig met afdalen. Toen ik hier fietste, lag er veel grind op de steile weg.


Profiel Col des Annes Col des Annes

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!