vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de la Moutière-oost

CyclingUp: Col de la Moutière-oost

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1037 kip
Hoogtemeters: 1300
Steilste kilometer: 12.2%

Steilste 250 m: 15%
Voet: 1144 m    Top: 2438 m
Gemiddelde helling: 7.1%
Lengte: 18.3 km

Vanuit: St-Étienne-de-Tinée
Staat van de weg (2020): slecht
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de la Moutière-oost

Profiel Col de la Moutière-oost

De klim naar de Col de la Moutière vanuit St-Étienne-de-Tinée is het kleine broertje van de klim naar de Col de la Bonette vanuit hetzelfde dorp. Tot Pont Haut, dat na ruim 4 kilometer en zo'n 200 meter klimmen bereikt wordt, vallen de beide beklimmingen samen. Daarna verloopt de route naar de Moutière zuidelijk van zijn grote broer. De klim naar de Moutière heeft 362 hoogtemeters en 150 kliminspanningspunten minder dan de klim naar de Bonette, volgt een veel smaller weggetje met veel minder verkeer en een miserabel wegdek. Het landschap is imposant. De eerste 3 kilometer vanaf Pont Haut tot St-Delmas-le-Selvage gaat het nog gemakkelijk (4-6%), met een schitterend steil en donker bergmassief op de achtergrond. Daarna duikt de weg het bos in en worden de 500-meter-segmenten geleidelijk steiler, eerst meestal 7%, verderop meestal 9% met uitschieters naar 11%. Prachtig zijn de alpenweiden en de uitzichten als men bij Sestrière Basse, op een hoogte van 2000 meter, in een meer open landschap komt. Even verder liggen een aantal haarspeldbochten in de weg. Zij markeren het lastigste deel van de klim, een kilometer van 12,2% en een strook van 250 meter van 15%. Daarna is het nog 2 kilometer tot de pas, die niet door een bord aangegeven is. Men kan na de col verder fietsen over een onverharde weg, die eerst afdaalt en vervolgens klimt naar de weg van de Bonette naar Jausiers.


Profiel Col de la Moutière-oost Col de la Moutière-oost

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!