vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de la Croix Fry-west

CyclingUp: Col de la Croix Fry-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 625 kip
Hoogtemeters: 811
Steilste kilometer: 10.4%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 648 m    Top: 1459 m
Gemiddelde helling: 6.9%
Lengte: 11.7 km

Vanuit: Thônes
Staat van de weg (2019): goed
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
E ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de la Croix Fry-west

Profiel Col de la Croix Fry-west

De bergmassieven rond Thônes en la Clusaz zijn niet erg hoog maar wel steil en fraai. De dalen zijn bijzonder groen maar ook dichtbevolkt. Daardoor zijn de wegen in dit gebied vaak relatief druk. De weg naar de Col de la Croix Fry vanuit Thônes past goed in dit beeld. De klim begint aan de weg die Thônes met Faverges verbindt (D12) en wel bij de afslag naar Manigod en de col. De eerste drie kilometers zijn matig steil (6-9%). Dan volgen, vóór en in Manigod, twee gemakkelijke kilometers (2-6%). Net na Manigod begint het echte werk. Vooral de eerste twee kilometer na Manigod zijn zwaar, met een gemiddelde helling van 9,5%. Daarna wordt het tot bij de pas geleidelijk minder steil. Omdat de weg in het tweede deel van de rit omringd wordt door velden en huizen is er een weids uitzicht in zuidelijke en westelijke (La Tournette, 2351 meter) richting.


Profiel Col de la Croix Fry-west Col de la Croix Fry-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!