vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de la Colombière-noordoost

CyclingUp: Col de la Colombière-noordoost

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 845 kip
Hoogtemeters: 1106
Steilste kilometer: 10.1%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 501 m    Top: 1607 m
Gemiddelde helling: 6.8%
Lengte: 16.2 km

Vanuit: Scionzier
Staat van de weg (2019): goed
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
SW ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de la Colombière-noordoost

Profiel Col de la Colombière-noordoost

De Col de la Colombière maakt deel uit van de Route des Grandes Alpes en wordt vaak opgenomen in het parcours van de Tour de France (22 keer tot en met 2019). De weg vanuit Scionzier (in het dal van de Arve) is relatief rustig en gedeeltelijk vrij smal. Leuk voor fietsers dus. Bovendien gaat het om een pittige uitdaging omdat de beklimming een behoorlijk aantal hoogtemeters (1106) overbrugt en in haar tweede deel vrij steil is. De eerste negen kilometer tot Le Reposoir lopen voornamelijk door het bos zodat er weinig uitzicht is. In sportief opzicht is dit gedeelte nog niet zo lastig (2-8%). Bij Le Reposoir verandert het karakter van de klim dan abrupt. Het landschap wordt opener wat onder andere een prachtig uitzicht op de, althans toen ik hier fietste, besneeuwde Chaîne du Reposoir oplevert (links van de klimmende fietser). Na Le Reposoir wordt de weg ook veel steiler. De tot de pas resterende ruim 7 kilometer hellen gemiddeld 8,6%. Drie kilometer voor het einde wordt de pas zichtbaar. De steilste kilometer van de rit (10,1%) moet dan nog komen en bevindt zich kort voor het einde. Daarna kan men op een terras op de pas lekker nagenieten van de belevenissen.


Profiel Col de la Colombière-noordoost Col de la Colombière-noordoost

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!