vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col de la Cayolle-noord

CyclingUp: Col de la Cayolle-noord

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 642 kip
Hoogtemeters: 1200
Steilste kilometer: 7.6%

Steilste 250 m: 9%
Voet: 1138 m    Top: 2326 m
Gemiddelde helling: 4.3%
Lengte: 27.3 km

Vanuit: Barcelonnette
Staat van de weg (2013): redelijk
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (5/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
S ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de la Cayolle-noord

Profiel Col de la Cayolle-noord

Deze col is echt een aanrader. De natuur is prachtig en gevarieerd, er is niet veel gemotoriseerd verkeer, de weg is smal en de staat van het wegdek redelijk. Nergens is de helling van de 500-meter-intervallen steiler dan 7%. Mijn profiel begint bij de splitsing van de wegen naar de Col d'Allos en de Col de la Cayolle, ongeveer 2 kilometer ten zuid-westen van Barcelonnette. De eerste 20 kilometer zijn gemakkelijk. De helling is bijna nergens steiler dan 5%. Kort na het begin rijdt men de Gorges du Bachelard in. In deze kloof buigt de weg na 6,5 kilometer naar het oosten. Daarna wordt het dal geleidelijk breder en een stuk verderop buigt men weer naar het zuiden. Pas bij Bayasse (1783 m) wordt de klim serieuzer. Ik vond dit het mooiste deel van de tocht. De weg slingert omhoog door een open bos met veel lariksen en er is een fraai uitzicht in westelijke richting op de Mont Pelat (3051 m). Het landschap tijdens het laatste deel van de klim is vrij kaal. Zie ook het verhaal van Frank over deze klim.


Profiel Col de la Cayolle-noord Col de la Cayolle-noord

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!