vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de la Bonette-zuidoost

CyclingUp: Col de la Bonette-zuidoost

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1187 kip
Hoogtemeters: 1662
Steilste kilometer: 11.3%

Steilste 250 m: 14%
Voet: 1144 m    Top: 2802 m
Gemiddelde helling: 6.5%
Lengte: 25.4 km

Vanuit: St-Étienne-de-Tinée
Staat van de weg (2020): goed
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
N ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de la Bonette-zuidoost

Profiel Col de la Bonette-zuidoost

De Col de la Bonette (2715 m) is de op drie na hoogste pas in de Alpen. Vanuit de pas loopt een weg in een lus om de Cime de la Bonette heen. Deze rondweg bereikt een hoogte van 2802 meter, waarmee dit punt de op twee na hoogste geasfalteerde straat in Europe is. De claim dat dit de hoogste route van Europa is, zoals her en der op borden langs de weg staat, is dus onjuist. Dat neemt niet weg dat de rit vanuit St-Étienne-de-Tinée uitputtend is. In totaal worden 1662 hoogtemeters overbrugd, waarvan dus een groot deel in relatief ijle lucht moet worden gefietst. Gelukkig is de weg vrijwel nergens heel steil. Slechts vier 500-meter-segmenten hebben een helling boven de 8%. Het lastigst is het stuk vanaf de pas naar het hoogste punt, tenminste als je links aanhoudt (een kilometer van 11,3%). Het landschap is prachtig. Groen overheerst in de eerste 8 à 9 kilometer. Daarna heeft men volop uitzicht op ruige bergmassieven op toppen tot ongeveer 3000 meter maar helaas zonder sneeuw, tenminste toen ik hier was.


Profiel Col de la Bonette-zuidoost Col de la Bonette-zuidoost

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!