vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de Pra l'Etang-west

CyclingUp: Col de Pra l'Etang-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 768 kip
Hoogtemeters: 1042
Steilste kilometer: 9.0%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 230 m    Top: 1267 m
Gemiddelde helling: 6.6%
Lengte: 15.8 km

Vanuit: Pont-en-Royans
Staat van de weg (2020): matig
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de Pra l'Etang-west

Profiel Col de Pra l'Etang-west

De klim naar de Col de Pra l'Étang vanuit het westen verloopt grotendeels over dezelfde weg als de klim naar de Col du Mont Noir vanuit het zuidwesten. Het door beide klimmen gedeelde stuk van de route is landschappelijk prachtig. De start ligt, als men vanuit Pont-en-Royans de weg naar de Gorges de la Baume (D531) neemt, bij de eerste afslag naar Presles. In de eerste 7,5 kilometer variëert de helling van de 500-meter-segmenten tussen de 7 en de 9%. Hier wordt de fietser getrakteerd op fraaie uitzichten op groene bergen, die bovenin versierd worden door kleurrijke, vertikale kalkwanden. Aan het eind van dit eerste stuk passeert men deze rotspartijen. Dit is het mooiste deel van de rit. Onmiddelijk daarna loopt de smalle weg bijna horizontaal (1-3%) door de groene velden bij het dorpje Presles. Sla hier rechtsaf richting Le Charmeil, dat men 2,5 kilometer verderop bereikt. Vanaf daar tot bij de pas fietst men steeds door het bos, wordt het weggetje nog smaller en het wegdek beroerd. Houd bij een splitsing rechts (links gaat het naar de Col du Mont Noir). De Col de Pra l'Étang ligt nog ongeveer 140 meter hoger en wordt bereikt over een matig steile weg (5-8%). De pas ligt midden in het bos en is enkel herkenbaar aan een informatiebord.


Profiel Col de Pra l'Etang-west Col de Pra l'Etang-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!