vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de Montgenèvre-west

CyclingUp: Col de Montgenèvre-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 362 kip
Hoogtemeters: 598
Steilste kilometer: 7.6%

Steilste 250 m: 9%
Voet: 1260 m    Top: 1850 m
Gemiddelde helling: 4.7%
Lengte: 12.5 km

Vanuit: Briançon
Staat van de weg (2016): goed
Andere racefietsers: >25 per uur
Motorvoertuigen: >180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (1/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de Montgenèvre-west

Profiel Col de Montgenèvre-west

Hoewel ik hier veel racefietsers gezien heb, vind ik deze beklimming niet echt een aanrader. De weg is breed en druk en de natuur en niet echt indrukwekkend. Wel is er een aardig uitzicht op Briançon met zijn in de zeventiende eeuw aangelegde vestingwerken en forten, die de toegangsweg tot Italië moesten bewaken. Ook krijgt men halverwege fraai zicht op de naar het noorden lopende Vallée de la Clarée en de omliggende bergen. De rit begint op de driesprong van de N94 en de D994F in Briançon en verloopt dan twee kilometer licht oplopend (4-5%) door het stadje. Er volgen drie kilometer met weinig hoogtewinst (0-4%), waarna het klimmen begint. De resterende 7 kilometer zijn matig steil (rond de 7%) en hebben een steilste kilometer van 7,6%. In het op de grens van Frankrijk en Italië gelegen skioord Montgenèvre kan men bij een rotonde vanwege een tunnel niet verder rechtdoor. Neem hier de links van de tunnel gelegen parallelweg om een kilometer verder de pas te bereiken.


Profiel Col de Montgenèvre-west Col de Montgenèvre-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!