vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de Marocaz-zuid

CyclingUp: Col de Marocaz-zuid

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 573 kip
Hoogtemeters: 686
Steilste kilometer: 10.5%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 272 m    Top: 958 m
Gemiddelde helling: 7.8%
Lengte: 8.8 km

Vanuit: St-Laurent
Staat van de weg (2012): goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de Marocaz-zuid

Profiel Col de Marocaz-zuid

Deze verborgen pas, waar ik tijdens klim en afdaling geen andere wielrenners en slechts vijf auto's zag, is een echte aanrader. De weg is zo smal dat twee tegemoetkomende auto's elkaar amper kunnen passeren maar het wegdek is verrassend goed. De klim begint waar de D11 de spoorlijn kruist en passeert vervolgens binnen de eerste, vrij gemakkelijke, tweeenhalve kilometer de dorpen La Chapelle, St-Laurent en Le Masdoux. Daarna is de weg steil (meestal 8-10%) tot aan de pas. De enige uitzondering is een bijna horizontale passage van enkele honderden meters ongeveer halverwege. Hier wordt een beekje overgestoken. Hoewel het grootste deel van de klim plaatsvindt in bossen, zijn er enkele plekken met een fraai uitzicht op de Mont Blanc, indien het zicht het toelaat.


Profiel Col de Marocaz-zuid Col de Marocaz-zuid

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!