vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col de Granon

CyclingUp: Col de Granon

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1047 kip
Hoogtemeters: 1154
Steilste kilometer: 11.4%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 1260 m    Top: 2405 m
Gemiddelde helling: 7.6%
Lengte: 15.0 km

Vanuit: Briançon
Staat van de weg (2016): matig
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    VIDEO     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de Granon

Profiel Col de Granon

Het smalle weggetje met weinig verkeer maken de Col de Granon een prima col voor fietsers. Bovendien is de weg heerlijk steil met vijfeneenhalve kilometer van 10 of 11%. Vergelijk dit met de klassieke klim naar Alpe d'Huez, waarin slechts twee kilometer 10 of 11% hellen. Jammer dat de natuur rond de weg naar de Col de Granon wat middelmatig is, net als het wegdek, waar weliswaar weinig gaten in zitten maar dat voorbij Les Tronchets (na een kleine 10 kilometer) hinderlijk oneffen is. De rit naar de Granon begint bij de driesprong van de N94 en de D1091 in Briançon. Eerst volgen we de vervelend drukke D1091 richting Grenoble om na drie kilometer rechtsaf te slaan naar Saint-Chaffrey. Na dit dorpje gaat het bij een bordje "Col de Granon" opnieuw rechtsaf en begint het heuse klimmen. Op de resterende 11 kilometer liggen 1040 hoogtemeters te wachten. Dat is een bijzonder pittig gemiddelde van 9,5%. De laatste paar honderd meter zijn de gemakkelijkste (7%). De weg aan de andere zijde van de pas is niet geasfalteerd en mag niet bereden worden omdat hij in militair gebied ligt.


Profiel Col de Granon Col de Granon

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!