vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col de Carri-noord

CyclingUp: Col de Carri-noord

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 701 kip
Hoogtemeters: 1058
Steilste kilometer: 10.3%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 314 m    Top: 1202 m
Gemiddelde helling: 3.6%
Lengte: 24.9 km

Vanuit: St-Laurent-en-Royans
Staat van de weg (2020): redelijk
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de Carri-noord

Profiel Col de Carri-noord

Dit is eigenlijk een combinatie van de klim naar de Col de la Machine vanuit St-Laurent-en-Royans en het vervolg naar de Col de Carri. Eventueel kan het eerste deel vervangen worden door de paralelle klim vanuit St-Jean-en-Royans naar de Col de la Machine, die op deze site deel is van een beklimming naar de Col de Chaud Clapier. Ik vond dit een wat teleurstellende klim. De weg, zeker tot de Col de la Machine, is rustig maar breed en met nagenoeg geen uitzicht op de vele fantastische, steile en kleurrijke rotswanden van de Vercors. Op de eerste 11,5 kilometer vanuit St-Laurent gaat het 772 meter omhoog, over een weg die weliswaar continu stijgt maar dat doet met sterk variërende helling. De steilste kilometer (10,3%) begint zo'n vier kilometer na de start. Na die eerste 11,5 stijgende kilometers gaat het afwisselend op en neer tot bij de Col de la Machine, die vreemd genoeg voor fietsers helemaal geen pas is. De tot de Col de Carri resterende ruim zeven kilometer verlopen door het bos en zijn beslist niet steil (maximaal 5%).


Profiel Col de Carri-noord Col de Carri-noord

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!