vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col d'Allos-noord

CyclingUp: Col d'Allos-noord

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 760 kip
Hoogtemeters: 1109
Steilste kilometer: 8.1%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 1138 m    Top: 2247 m
Gemiddelde helling: 6.5%
Lengte: 16.9 km

Vanuit: Barcelonnette
Staat van de weg (2013): redelijk
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col d'Allos-noord

Profiel Col d'Allos-noord

Dit is een lange, regelmatige en relatief gemakkelijke klim. De steilste kilometer heeft een helling van 8%. Ook omdat de weg smal en verkeersarm is en de staat van het wegdek redelijk, is de klim zeer geschikt voor wielrenners. Het landschap is fraai maar niet echt spannend. Mijn profiel begint waar de weg naar de Col de la Cayolle zich afsplitst van de route naar de Col d'Allos, ongeveer 2 km ten zuid-westen van Barcelonnette. Onmiddellijk is de helling 7-8%, wat dus typisch is voor de gehele toer. De meest opvallende uitzondering is het minder steile (3-5%) gedeelte dat na 6 km begint, net voor Les Agneliers. Een paar kilometer na Les Angeliers ziet men in een dal de route naar de Col de la Cayolle-noord, met de Cime de la Bonette op de achtergrond.


Profiel Col d'Allos-noord Col d'Allos-noord

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!