vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col Agnel-west

CyclingUp: Col Agnel-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1035 kip
Hoogtemeters: 1381
Steilste kilometer: 9.4%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 1379 m    Top: 2744 m
Gemiddelde helling: 6.6%
Lengte: 20.8 km

Vanuit: Ville Vieille
Staat van de weg (2013): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    VIDEO    
S ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col Agnel-west

Profiel Col Agnel-west

Geloof nooit dat een col gemakkelijk is voordat je boven bent. Dit geldt zeker voor de Franse kant van de Col Agnel, met 2744 m een van de hoogste passen in de Alpen. Alleen de Col de l'Iseran en de Stelvio zijn hoger. De eerste 7,5 kilometer zijn matig steil (meestal 6-8%). Dan komt er bij Molines-en-Queyras een driesprong. Neem hier de weg naar links, die door een vallei naar de pas leidt. Zo´n 1,5 kilometer na de splitsing begint een relatief eenvoudig gedeelte met een aantal steilere passages. Een paar authentiek uitziende dorpjes liggen langs de rustige weg. De laatste 7 kilometers zijn zwaar door de helling van meestal 8-9% en door de ijle lucht. Bovendien had ik hier bij mijn beide bezoeken een krachtige tegenwind. Vanaf de col is de nabijgelegen Monte Viso (3841 m) te zien als het weer het toelaat. Deze tocht kan worden uitgebreid met een warming-up vanaf de splitsing van de D902A en de N94 in de buurt van Guillestre (229 kliminspanningspunten en 584 hoogtemeters op een afstand van 25 km).


Profiel Col Agnel-west Col Agnel-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!