vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Chalets de Laval

CyclingUp: Chalets de Laval

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 286 kip
Hoogtemeters: 445
Steilste kilometer: 8.7%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 1590 m    Top: 2020 m
Gemiddelde helling: 4.5%
Lengte: 9.5 km

Vanuit: Névache
Staat van de weg (2016): redelijk
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Chalets de Laval

Profiel Chalets de Laval

Vanuit de Vallée de la Clarée kan men twee beklimmingen maken. De eerste voert vanaf de driesprong van de weg door het dal en de D1t naar de Col de l'Échelle. Deze heeft slechts 179 hoogtemeters. Interessanter is de klim naar Chalets de Laval vanaf Névache. Ook dit is geen zware klus maar toch zeer de moeite waard vanwege de prachtige bergen en het smalle weggetje met relatief weinig verkeer. Veel fietsers hebben dit leuke klimmetje ontdekt. De rit begint bij de wegsplitsing net ten oosten van Névache. Houd hier rechts richting Haute Vallée. De eerste ruim twee kilometer zijn de lastigste (5-9%). De resterende zeven kilometer loopt de weg meestal door een bos waarin de bomen ver uit elkaar staan zodat men volop van prachtige bergen, het bos en de beek kan genieten. Daarbij is er een kilometer of vijf lang nauwelijks sprake van klimmen (maximaal 4%) en wordt men pas in de laatste tweeenhalve kilometer weer enigzins op de proef gesteld (3-8%). Minpunt waren, op de dag dat ik hier fietste, de vele dazen.


Profiel Chalets de Laval Chalets de Laval

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!