vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Alpe d'Huez-west

CyclingUp: Alpe d'Huez-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 916 kip
Hoogtemeters: 1245
Steilste kilometer: 9.5%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 711 m    Top: 1840 m
Gemiddelde helling: 5.0%
Lengte: 22.4 km

Vanuit: Rochetaillée
Staat van de weg (2015): goed
Andere racefietsers: 10-25 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
S ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Alpe d'Huez-west

Profiel Alpe d'Huez-west

Dit is een alternatieve route naar Alpe d'Huez, die in het dorp Huez op de klassieke klim uitkomt. De rit begint in Rochetaillée en neemt eerst de weg richting Col du Glandon en Col de la Croix de Fer. Na anderhalve kilometer gaat het rechtsaf richting Villard-Reculas. Spoedig volgt de eerste stijging, die tot en met de vierde kilometer nog licht (3-6%) is. Dan gaat het over in een negen kilometer lang redelijk steil (meestal 7-8%) stuk tot bij Villard-Reculas. Hier is niet veel afwisseling, de weg is breed, het wegdek in goede staat en soms zijn er uitzichten tussen de bomen door. De laatste tweeneneenhalve kilometer voor Villard-Reculas zijn wat minder steil (circa 6%). In het dorp gaat het 25 meter omlaag en daarna weer omhoog naar de Pas de la Confession (1542 meter). Dit is het mooiste deel van de rit dankzij het uitzicht op de majestueuze bergen van de Écrins. Vanaf het pasje is er weer 90 meter afdaling tot deze route in Huez op de klassieker uitkomt. Deze heeft nog een vier kilometer lang, behoorlijk steil gedeelte in petto met een steilste kilometer van 9.5%. Velen die naar Alpe d'Huez fietsen eindigen hun rit bij het begin van het dorp maar laten daarmee de laatste anderhalve, vrij gemakkelijke (1-5%) kilometer van de Touretappe door het dorp liggen. Ik kon het stuk door het dorp moeilijk vinden maar tussen alle andere borden hangen borden die de Tourroute aangeven.


Profiel Alpe d'Huez-west Alpe d'Huez-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!