vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Kristberg

CyclingUp: Kristberg

Regio: Oostenrijk
Zwaarte: 678 kip
Hoogtemeters: 738
Steilste kilometer: 12.6%

Steilste 250 m: 14%
Voet: 687 m    Top: 1425 m
Gemiddelde helling: 7.1%
Lengte: 10.4 km

Vanuit: Schruns
Staat van de weg (2023): goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Kristberg

Profiel Kristberg

Het kan lastig zijn om de route van deze klim te vinden. Ik adviseer daarom de gpx track van deze site te downloaden en voor de navigatie te gebruiken.

De klim vanuit Schruns naar Kristberg kent twee delen. Het eerste loopt door het Silbertal over de relatief brede weg, die Schruns met het dorp Silbertal verbindt en is niet zo interessant (voor een groot deel 3%). In Silbertal slaat men ter hoogte van de kerk links af en begint het tweede deel. Hierin is de weg veel smaller en veel steiler. Over de resterende afstand tot Kristberg (5 kilometer) variëert de helling tussen de 8 en de 14%, met vrijwel in het begin de steilste kilometer van 12,6%. De tendens is dat het geleidelijk minder steil wordt, wat ik wel prettig vond, maar, pas op, echt gemakkelijk zijn zelfs de laatste anderhalve kilometer niet (8-9%). Meestal slingert de weg langs weilanden en boerderijen. Dat zorgt voor veel uitzicht maar helaas bleven de hoogste delen van het gebergte verscholen achter wolken, toen ik hier fietste. In Kristberg is een terras dat druk kan zijn met mensen, die met de gondel vanuit Silbertal omhooggelift zijn.


Profiel Kristberg Kristberg

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!