vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Torcal de Antequera-zuid

CyclingUp: Torcal de Antequera-zuid

Regio: Spanje
Zwaarte: 706 kip
Hoogtemeters: 764
Steilste kilometer: 12.3%

Steilste 250 m: 16%
Voet: 477 m    Top: 1215 m
Gemiddelde helling: 7.0%
Lengte: 10.6 km

Vanuit: Villanueva de la Concepción
Staat van de weg (2019): goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Torcal de Antequera-zuid

Profiel Torcal de Antequera-zuid

Net ten zuiden van Antequera bevindt zich de Torcal de Antequera, een steile berg van kalkgesteente, waarvan het hoogste deel sterk verkarst is. Omdat de rotsen hier allerlei fantastische vormen hebben, is de Torcal een toeristenattractie. Ook voor fietsers is de berg een attractie, niet alleen door de rotsformaties maar ook dankzij de uitzichten en de steilte van de weg. Vanuit het zuiden begint de beklimming ongeveer een kilometer ten oosten van Villanueva de Concepción bij de brug over de Rio de Campanillas. De laatste paar honderd meter voor het centrum van Villanueva zijn akelig steil (een strook van 250 meter van 16%). In slingers gaat het na het dorp verder de berg op. Je vraagt je af of de weg hier niet wat minder steil had kunnen worden aangelegd. Vanaf kilometer 1 tot kilometer 4 bedraagt de gemiddelde helling 10,7%. Daarna buigt de weg naar rechts en maakt een soort traverse, die veel gemakkelijker (2-6%) is dan het stuk daarvoor. Bij een driesprong loopt de doorgaande weg rechtdoor naar Antequera. Dat leek me wel wat maar mijn vrouw wilde perse scherp linksaf, verder naar de top, ondanks de 20 kilo bagage die wij ieder op de fiets hadden. Dus gingen we linksaf maar dat hebben we aardig bezuurd want weldra doemde weer een akelig steile kilometer (11,5%) op. Gelukkig werden we beloond met een prachtig uitzicht in zuidelijke richting en de landschapsvormen rondom de weg.


Profiel Torcal de Antequera-zuid Torcal de Antequera-zuid

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!