vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Puerto de las Palomas-zuid

CyclingUp: Puerto de las Palomas-zuid

Regio: Spanje
Zwaarte: 294 kip
Hoogtemeters: 455
Steilste kilometer: 8.0%

Steilste 250 m: 12%
Voet: 750 m    Top: 1189 m
Gemiddelde helling: 5.8%
Lengte: 7.6 km

Vanuit: Grazalema
Staat van de weg (2019): zeer goed
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S    
N ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Puerto de las Palomas-zuid

Profiel Puerto de las Palomas-zuid

De klim naar de Puerto de las Palomas is vanaf de zuidzijde veel gemakkelijker dan vanaf de spectaculaire noordzijde. De beklimming begint, als men vanaf de Puerto de los Alamillos richting Grazalema fietst, bij de oversteek van de Rio Guadalete. Met een omtrekkende beweging gaat het dan naar Grazalema, dat met al zijn witte huizen op een steile helling ligt. Het dorp is fraai en toeristisch. Langs de zuidrand van de bebouwing gaat het verder richting pas. Ter hoogte van de camping bevindt zich het steilste deel van de rit (een strook van 250 meter van 12%). Een kilometer na de camping gaat het bij een driesprong rechtdoor richting Zahara. Er volgt nog een traverse richting pas, waarin de resterende ongeveer 200 hoogtemeters overbrugd worden. Het is een fraai stuk dankzij de rotspartijen aan de linker- en een weids uitzicht aan de rechterzijde van de weg.


Profiel Puerto de las Palomas-zuid Puerto de las Palomas-zuid

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!