vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Alto de la Sierra de Gádor-zuid

CyclingUp: Alto de la Sierra de Gádor-zuid

Regio: Spanje
Zwaarte: 611 kip
Hoogtemeters: 965
Steilste kilometer: 8.0%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 51 m    Top: 1008 m
Gemiddelde helling: 5.8%
Lengte: 16.5 km

Vanuit: Aguadulce
Staat van de weg (2019): zeer goed
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Alto de la Sierra de Gádor-zuid

Profiel Alto de la Sierra de Gádor-zuid

Dit was de eerste van 12 beklimmingen, die wij in 2019 maakten tijdens een fietstrektocht door Andalusië. De weg was breed en het wegdek was tot onze verrassing nagenoeg perfect, twee aspecten die typisch bleken te zijn voor Andalusië. Net als het ontbreken van een bordje of iets anders om aan te geven waar de pas is. Dit deel van Andalusië is vrij droog, vaak zelfs een dorre bende. Echt fraai is deze rit dus niet. Wel zijn er terugblikken op de zee en vallen enkele witte dorpjes in het oog. De klim omvat een behoorlijk aantal hoogtemeters (965), die grotendeels via een matig steile helling (6-7%) binnengehaald worden. De steilste kilometer (8,0%) begint na de afslag naar Felix, na een kleine negen kilometer fietsen. Er is vrij veel autoverkeer, dat gelukkig minder wordt naarmate men dichter bij de pas komt.


Profiel Alto de la Sierra de Gádor-zuid Alto de la Sierra de Gádor-zuid

intoAsturias
Voor tochten in de prachtige en afwisselende natuur van Asturië.

Grazalema Cycling Adventures biedt fietstochten met gids en verhuurt racefietsen, MTB's en e-bikes in het prachtige Andalusië.

Camping Alpujarras in Laroles, langs de weg naar de Puerto de la Ragua, biedt prachtige uitzichten, groen gras, heerlijke maaltijden en veel gastvrijheid.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!