vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Vallée de Mélezet

CyclingUp: Vallée de Mélezet

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 761 kip
Hoogtemeters: 914
Steilste kilometer: 11.3%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 1057 m    Top: 1967 m
Gemiddelde helling: 6.6%
Lengte: 13.8 km

Vanuit: Maison du Roi
Staat van de weg (2020): redelijk
Andere racefietsers: 0-1 per uur
Motorvoertuigen: 10-30 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (4/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Vallée de Mélezet

Profiel Vallée de Mélezet

Terwijl hordes fietsers vanuit Guillestre voor de Col d'Izoard en de Col Agnel kiezen, zag ik er in de Vallée de Mélezet geen één. Wat ze missen zijn enkele uitdagende stukken en, vooral na Ceillac, een fraai dal, hoge bergen, een beek, een smalle weg en rust. De klim begint aan de weg, die de as van de Queyras vormt (D902), bij de afslag naar Ceillac. In de eerste zes kilometer loopt de weg steil omhoog (meestal 8-9%) door een dal met vele loodrechte rotswanden. Hier is de weg nog breed en vrij druk. In de omgeving overheersen de bossen. Dan volgen vier kilometer, waarin de weg slechts flauwtjes helt (meestal 2%). In dit gedeelte is het landschap meer open en we passeren Ceillac. Houd bij de splitsing bij de camping links om weer echt te gaan klimmen. Spoedig volgt de steilste kilometer (11,3%) van de rit. Daarna resteren nog ruim twee qua landschap prachtige kilometers met een sterk variërende helling (4-10%). Het einde van de klim is een parkeerplaats (Parking de Chaurionde).


Profiel Vallée de Mélezet Vallée de Mélezet

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!