vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Plateau des Glières

CyclingUp: Plateau des Glières

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 757 kip
Hoogtemeters: 675
Steilste kilometer: 13.6%

Steilste 250 m: 16%
Voet: 727 m    Top: 1393 m
Gemiddelde helling: 9.7%
Lengte: 6.9 km

Vanuit: l'Essert
Staat van de weg (2019): goed
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: <10 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Plateau des Glières

Profiel Plateau des Glières

Erg veel hoogtemeters (675) overbrugt deze klim niet maar hij is wel supersteil. In 2019 was de rit naar het Plateau des Glières op deze site en in de Franse Alpen de klim met de steilste kilometer (13,6%) en de steilste effectieve helling (11,2%). De rit begint bij de afsplitsing naar l'Essert van de D12. De eerste ruim 500 meter zijn nagenoeg horizontaal maar dan begint het. Er volgt een nog enigszins comfortabel (8-9%) stuk van ruim een kilometer maar daarna begint het grote lijden. Er volgen drie kilometers met een gemiddelde helling van 11,5% op een weggetje dat spannend is dankzij de haarspeldbochten en de afgronden. Als er rechts van de weg een boerderij in zicht komt, vlakt de weg plotseling af. Maar vergis je niet! Na de boerderij moet men op de nu wat bredere weg vol aan de bak. Er resteert nog een stuk van ruim een kilometer, waarvan een deel de steilste kilometer van de rit vormt (13,6%). Een parkeerplaats met links een café met terras markeert de finish.


Profiel Plateau des Glières Plateau des Glières

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!