vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col du Mollard-noordwest

CyclingUp: Col du Mollard-noordwest

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 804 kip
Hoogtemeters: 1114
Steilste kilometer: 9.8%

Steilste 250 m: 11%
Voet: 549 m    Top: 1638 m
Gemiddelde helling: 6.3%
Lengte: 17.4 km

Vanuit: St-Jean-de-Maurienne
Staat van de weg (2018): matig
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (2/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col du Mollard-noordwest

Profiel Col du Mollard-noordwest

Als je de directe weg vanuit St-Jean-de-Maurienne naar de Croix de Fer niet zwaar genoeg vindt, kun je de route van deze pagina nemen, dat wil zeggen de Col du Mollard opfietsen, daarna afdalen aan de zuidwestelijke zijde van deze col (verlies van 411 hoogtemeters) om weer uit te komen op de directe route naar de Croix de Fer en deze laatste dan weer te volgen. Echter, de Mollard alleen is dankzij 1114 hoogtemeters op zich ook al een flinke klus. De rit begint in St-Jean-de-Maurienne bij de brug over de Arvan. Volg in het dorp eerst de bordjes Croix de Fer, daarna de bordjes Col du Mollard. Vanaf het einde van het dorp verlopen de volgende vijf kilometer over een vrijwel rechte weg. Hier is het fietsen nog gemakkelijk dankzij een helling van meestal 4-5%. Daarna gaat het met een groot aantal haarspeldbochten steil bergop. De eerste vier kilometer na de bijna rechte weg zijn de steilste (8-10%). Hier loopt de weg door het bos. Na die vier kilometer, vanaf het dorpje le Collet d'en bas, is er meer uitzicht op de omliggende bergen. Ook is de helling nu vaak wat minder steil. Typisch is 7-8% op de resterende zeseneenhalve kilometer tot de col. De pas zelf ligt tussen twee dorpjes en is weinig spectaculair.


Profiel Col du Mollard-noordwest Col du Mollard-noordwest

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!