vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col du Festre-noord

CyclingUp: Col du Festre-noord

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 258 kip
Hoogtemeters: 514
Steilste kilometer: 7.2%

Steilste 250 m: 8%
Voet: 930 m    Top: 1440 m
Gemiddelde helling: 4.2%
Lengte: 12.1 km

Vanuit: Défilé de la Souloise
Staat van de weg (2018): goed
Andere racefietsers: 1-5 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col du Festre-noord

Profiel Col du Festre-noord

Deze col ligt net westelijk van het meest populaire deel van de Franse Alpen. Hier zijn dus veel minder toeristen en auto's dan iets verder naar het oosten terwijl het landschap toch nog steeds prachtig is. De rit naar de Col du Festre vanuit het noorden begint op de D937 bij de Pont de la Baume. Eerst verloopt de weg door een kloof (Défilé de la Souloise). Na St-Disdier rechts aanhouden en de rustige D317 volgen om na ongeveer tien kilometer fietsen de brede D17 op te draaien. Vanaf hier tot de pas zijn er nog zo'n twee kilometer te gaan. Ik had het moeilijk op dat laatste stuk. Het zal de hitte en de brede, wat drukkere weg geweest zijn want de helling stelt, net als op de rest van deze klim, weinig voor. De steilste kilometer helt 7,2%.


Profiel Col du Festre-noord Col du Festre-noord

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!