vlag   vlag   vlag   vlag   vlag

Col de la Lombarde-west

CyclingUp: Col de la Lombarde-west

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 1136 kip
Hoogtemeters: 1488
Steilste kilometer: 9.8%

Steilste 250 m: 13%
Voet: 863 m    Top: 2347 m
Gemiddelde helling: 7.3%
Lengte: 20.5 km

Vanuit: Isola
Staat van de weg (2020): goed
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 30-60 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: nee

FOTO'S     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de la Lombarde-west

Profiel Col de la Lombarde-west

De klim naar de Col de la Lombarde vanuit Isola telt maar liefst 1488 hoogtemeters maar ik had er weinig moeite mee. Na een rustdag was ik goed in vorm, dat helpt. Daarnaast is de weg bijna nergens heel steil. Het lastigst zijn de eerste 4 kilometer, waarvan er 2,5 een helling van 9% hebben. Ook net na het verlaten van het wintersportoord Isola 2000 is het even wat steiler met een strook van 250 meter van 13%. In de dagen voor deze beklimming fietsten wij tussen het drukke verkeer rond Guillestre en op de Col d'Izoard. Daardoor genoten wij extra van de rust op de weg, met nagenoeg geen motorrijders, naar de Lombarde. Het fraaiste deel van de rit zijn de laatste 3 kilometer tussen Isola 2000 en de pas, waarin men echt door het hooggebergte koerst. Ook het uitzicht vanaf de pas, vooral in noordelijke richting, mag er zijn. De eerste 17 kilometer van de rit van Isola tot Isola 2000 zijn minder interessant maar toch wel aardig. De straat is weliswaar breed maar is toch speels door veel bochten en ligt in een steil dal.


Profiel Col de la Lombarde-west Col de la Lombarde-west

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!