vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
   

Col de la Colombière-zuidwest

CyclingUp: Col de la Colombière-zuidwest

Regio: Franse Alpen
Zwaarte: 450 kip
Hoogtemeters: 723
Steilste kilometer: 8.0%

Steilste 250 m: 10%
Voet: 887 m    Top: 1607 m
Gemiddelde helling: 5.6%
Lengte: 12.9 km

Vanuit: St-Jean-de-Sixt
Staat van de weg (2019): goed
Andere racefietsers: 5-10 per uur
Motorvoertuigen: 60-180 per uur
Landschappen en weg: circle landscape (3/5)
Restaurant of café bij top: ja

FOTO'S    
NE ZIJDE     Download gpx

  vlag   vlag   vlag   vlag   vlag
Col de la Colombière-zuidwest

Profiel Col de la Colombière-zuidwest

Deze klim heeft twee delen met een eigen karakter. Het eerste deel begint bij de brug over de Borne op de weg van St-Jean-de-Sixt naar Le Grand Bornand (D4). De weg is breed en er is veel verkeer dat hard rijdt. Na de afslag naar links in Le Grand Bornand wordt het verkeer een tikkie aangenamer en de weg wat steiler (6%). Aan de behoorlijk dichte bebouwing komt pas een einde bij het verlaten van le Chinaillon, na achteneenhalf van de in totaal dertien kilometer tot de pas. Hier begint het tweede, veel leukere deel van de rit. Er zijn geen huizen meer en de weg loopt serieuzer omhoog (6-8%). Bovendien kan men genieten van de fraaie omgeving, onder andere de Pointe Percée (2750 meter; recht voor de fietser net na le Chinaillon) en de bergketen links van de weg (Chaîne du Bargy). De laatste paar honderd meter voor de pas zijn de steilste van de rit (10%).


Profiel Col de la Colombière-zuidwest Col de la Colombière-zuidwest

Camping Les Erables. Tip! Ideaal uitgangspunt voor Col du Grand Colombier en Col de la Biche. Veel gastvrijheid en zwembad nabij.

Tour for Life
Rijdt deze zomer de unieke en klassieke 8-daagse wielrentocht van Noord-Italië naar Zuid-Nederland voor Artsen zonder Grenzen!